dimecres, 5 de desembre del 2018

BON DIA DEL DIJOUS 22 DE NOVEMBRE DE 2018



BON DIA

Fa molts anys van arribar als Estats Units els primers grups d'immigrants anglesos, que eren coneguts com Els Pelegrins. Aquest grup de gent havia sortit d'Anglaterra perquè estaven sent perseguits per les seves creences religioses. Els pelegrins van tenir molts problemes per conrear la terra i per intentar establir-se en aquest país. Fins que  ho van aconseguir gràcies a l'ajuda dels indis americans. Un any, després d'haver tingut una molt bona collita, van decidir fer una reunió per donar gràcies a Déu per haver proveït menjar per a ells i haver beneït la collita. Aquests colons, llavors van convidar als Indis nadius de la regió coneguda com Nova Anglaterra i van fer un sopar on van cuinar un gall d'indi com a plat principal. Així es va establir per primera vegada el costum de menjar gall dindi en aquest dia d'Acció de Gràcies. Cada any, els colons es reunien amb els seus familiars, veïns i amistats per donar Gràcies a Déu per totes les benediccions donades en aquest any.
Avui, com cada any, el quart dijous de novembre se celebra a tots els Estats Units la festa més important de la cultura d'aquest país, més inclús que el dia de Nadal. El famós Dia d'Acció de Gràcies o Thanksgiving Day en anglès.
Potser aquesta no és una tradició pròpia de la nostra cultura i no n'estem familiaritzats, però l'esperit d'aquesta celebració és aplicable al nostre país, la nostra ciutat, la nostra escola, la nostra família i el nostre grup d'amics. Perquè tots hauríem d'aprendre a donar les gràcies per les coses bones que tenim i que ens passen. Així doncs, aprofitem el dia d'avui per donar les gràcies als pares, als avis, als mestres, als amics, als companys i a tots els que fan que la nostra vida sigui millor.
MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES. QUE TINGUEU UN BON DIA