dilluns, 14 de maig del 2018

Reflexió-pregària dijous 10 de maig 2018


Estem acabant un curs que ha tingut per lema “Els refugiats et necessiten, implica’t”.
Aquests dies es commemoren 73 anys de la fi de la Segona Guerra Mundial, una data que va marcar l’inici de la Pau a Europa però no a moltes part del món on, encara avui, hi ha guerres i conflictes generalitzats. De fet, cada dia milers de persones intenten arribar a casa nostra fugint de la guerra, la fam, les catàstrofes i no podem mirar cap a un altre costat.
Per això, avui, volem compartir amb vosaltres les paraules que el Papa Francesc va dir a l’illa de Lesbos quan va anar a compartir amb els refugiats la seva realitat.
Digué el Papa Francesc:
“Déu va crear la humanitat per ser una família; quan un dels nostres germans i germanes pateix, tots estem afectats. Tots sabem per experiència amb quina facilitat alguns ignoren els patiments dels altres o, fins i tot, arriben a aprofitar-se de la seva vulnerabilitat. Però també som conscients que aquestes crisis poden despertar el millor de nosaltres. (...)
Aquest és el missatge que us vull deixar avui: No perdeu l'esperança! El major do que ens podem oferir és l'amor: una mirada misericordiosa, la sol·licitud per escoltar-nos i entendre'ns, una paraula d'alè, una oració. (...)
A nosaltres, els cristians, ens agrada explicar l'episodi del Bon Samarità, un foraster que va veure un home en necessitat i immediatament es va aturar per ajudar-lo. Tant de bo que tots els nostres germans i germanes en aquest continent, com el Bon Samarità, vinguin a ajudar-vos amb aquell esperit de fraternitat, solidaritat i respecte per la dignitat humana, que els ha distingit al llarg de la història.
"Només qui serveix amb amor construeix la pau"