divendres, 19 de gener del 2018

LA PREGÀRIA DEL DIJOUS 18 DE GENER DE 2018

Avui els alumnes de 6è volem compartir amb tots vosaltres l’última dinàmica que vam treballar amb l’emociona’t i que ens agradaria que tots coneguéssiu.

La casa de la paraula(lectura).

    
A Mali, en un poble perdut, es troba la casa de la paraula. Allà hi van els més vells de la tribu per negociar i arribar a acords si hi ha algun conflicte a la població. La casa de la paraula està aixecada amb vuit columnes de tova, no té parets i està coberta amb un sostre de palla i branques. Així no hi ha barreres ni obstacles ni murs, i les paraules poden fluir, volar al seu aire i dansar, entrelligant-se les unes amb les altres.
L’alçada d’aquest casa és de poc més d’un metre i vint centímetres. Per poder entrar-hi és necessari ajupir-se i abaixar el cap, per recordar a qui entra que cal ser humil per comunicar-se amb els altres.

La casa de la paraula no té mobles i els qui hi entren seuen a terra, uns davant dels altres. Com que té el sostre molt baix, quan algun dels negociadors s’esvera i s’aixeca, es dóna un cop al cap i llavors recorda que cal ser pacient, perquè l’enuig només serveix per trencar el diàleg
.


Reflexió
Les persones quan ens relacionem podem fer servir dos tipus de paraules:
Les paraules “fletxa” que fereixen a l’altre  ,que li  fan mal i que generaen conflictes.
I les paraules “pont” que uneixen, que ens consolen que ens permeten créixer.
Per això volem que tots nosaltres, alumnes  de la Immaculada , fem  servir més paraules” pont” i deixem  de banda les paraules “fletxa” . D’aquesta manera a la nostra escola hi haurà un ambient de pau, respecte i amor.
Que tingueu un “Bon dia”.