dimarts, 21 de març del 2017

PREGÀRIA 16 DE MARÇ DE 2017

La pregària d'avui la vull dedicar a la figura del pare, pel fet que aquest diumenge celebrarem el dia de Sant Josep, és a dir, el dia del pare.
Tots tenim o hem tingut un pare, i els nostres pares van tenir també uns pares que són els nostres avis.
La cadena és tan llarga com la història de la vida, ja que a més dels homes, els animals també tenen família, on també destaca la figura del pare, i, cal esmentar que, ells van poblar la Terra abans que nosaltres.
Els pares, tant els pares com les mares, són una peça fonamental en la nostra vida i, en la nostra família, tots dos tenen la mateixa importància.
Però aquest diumenge celebrem el dia del Pare i tot pensant en ell, hem de valorar i agrair la seva generositat per voler tindre una família, per estar disposat a treballar i esforçar-se perquè siguem feliços, cuidats i estimats.
Procuren que no ens falti de res i es preocupen pel nostre futur, ens porten a aquesta escola on tenim la nostra classe, els nostres amics, el nostre pati, els nostres professors i rebem una educació de qualitat.
Aquí aprenem a ser futurs pares i a lluitar en la vida com ells ho fan.
En aquest sentit, avui vull centrar-me en un cas especial, en millers de pares que lluiten i s'esforcen però, malauradament, en aquest cas, és per sobreviure. Parlo dels refugiats.
Pares que lluiten en els camins plens de fang, en el desert, en el mar, en el fred de la nit, suportant fred, calor i por. Sobretot molta por pels seus fills perquè volen per a ells un lloc millor.
I sabeu quin és aquest lloc millor?
Doncs és el teu barri, la teva casa, la teva escola i els teus amics.
I, per descomptat, la teva família, els teus pares, els teus germans i aquesta pau i tranquil·litat que gaudeixes cada dia. Tots ells donarien el que fos perquè els seus fills tinguessin el que tu tens. Volen venir a treballar, a col·laborar, a viure amb nosaltres i, perquè no? A ajudar-nos, a ensenyar-nos els seus costums i la seva cultura, si hi estem interessats.
Per a ells tenim i vivim a l'indret dels seus desitjos.
No ho sabies?
Doncs t'ho repeteixo, vivim on ells desitjarien viure.
Mira al teu voltant. Vius tranquil, còmode i feliç. Tens una família que t'estima i et dóna força. A més, vas a una bona escola on aprens, fas amics, fas esport...
A casa, fins i tot, i amb el permís del pare, pots escollir el canal que vols veure a la televisió.
Passeges, vas d'excursió, rius i t'ho passes bé.
I, de nou, torna a aparèixer el teu pare que es preocupa perquè tot funciona al teu voltant, cuida i treballa pel lloc dels teus desitjos.
En definitiva, tot això per dir-te que valoris el que tens, valoris als teus pares i gaudeixis del lloc on vius.

Aquest diumenge, desitjo que passis un bon dia del pare!! Feliç Sant Josep!!