dilluns, 3 d’octubre del 2016

Pregó Dia Emilie. 3 octubre 2016



3 octubre de 2016. Dia d’ EMILIE

 
Iniciem la setmana celebrant el dia d’Emilie. Un dia important per tots nosaltres.

Emilie segueix present. La seva debilitat pels més febles, la seva dedicació, la seva proximitat, empatia, estima... són aspectes de la seva manera de ser que han perdurat en el temps.

Fa res hem iniciat el nou curs. Motivats i ja de ple en la nova aventura escolar. Aquest any estrenem un nou lema:

ELS REFUGIATS ET NECESSITEN, IMPLICA’T!

Seguint l’estil d’Emilie volem seguir compromesos amb el món que ens envolta. Proposem dedicar-nos a totes aquelles persones que busquen un refugi fugint de les injustícies.

Imatges que veiem per les tv, fotografies als diaris que no es poden repetir. No podem romandre impassibles davant d’aquesta desgràcia.

Estem davant de la crisi més gran migratòria i humanitària a Europa des de la 2a Guerra Mundial.  65,3 milions de refugiats el 2015 segons l’ONU.

Més de 25.000 morts en els darrers 15 anys al mar Mediterrani. De Síria, Somàlia, Afganistan... són les procedències de més de la meitat dels que fugen de la guerra. Són vides de la gent que forma un poble i que han de marxar per trobar, simplement, la pau.

No ens podem refugiar en la resignació.  Totes les vides mereixen la mateixa dignitat. Cap persona és il·legal. Ens volem implicar i solidaritzar amb els refugiats.

Volem ajudar, lluitar pels drets humans i perquè tothom pugui viure amb dignitat.

Reivindiquem solucions i una gestió d’aquesta crisi humanitària. Quants nens i adults més han de morir per arribar a una solució?

Quantes imatges de pasteres naufragades més hem de veure per remoure consciències? 

Aquest curs, obrim les portes als que ens demanen ajuda. Lluitem per construir noves oportunitats i mostres de solidaritat per tots els refugiats. Per damunt de tot, també són persones.                                                                                           EQUIP DE PASTORAL. IC-HORTA