dimecres, 2 de març del 2016

REFLEXIÓ DEL DIJOUS

CONTE ELS BONS AMICS
Vet aquí que un dijous de febrer  va nevar a les muntanyes. Un conillet tenia gana i havia de sortir a buscar menjar. Es va abrigar força i va sortir fora en plena nevada. Brrr! Quin fred que feia! Però tot d’una, va veure dues pastanagues ben grosses que sobresortien de la neu i se’n va cruspir una en un tres i no res. Llavors va pensar que el seu amic cavallet tindria gana i de ben segur es menjaria aquella altra pastanaga. I dit i fet!  Va anar cap a casa del cavallet. Quan va arribar va picar la porta però ningú va obrir. El cavallet no hi era, així que el conillet va deixar-li  la pastanaga a la porta.
El cavallet havia sortit a buscar menjar i sabeu què havia trobat? Una col verda i ben grossa i se l’havia  empassada ben a gust de la gana que tenia. Quan va estar ben tip se’n va tornar a casa seva i es va trobar una pastanaga a la porta. –Què hi fa una pastanaga aquí? Però de seguida va veure que havia estat el conillet qui li havia dut perquè havia deixat les seves petjadetes a la neu. Llavors el cavallet va pensar que potser el seu amic xai tindria gana i que podria dur-li la pastanaga. I així ho va fer!
Quan el cavallet va arribar al corral no hi va veure ningú. Així que va deixar-li la pastanaga a la porta. El xai havia sortit a buscar menjar i havia trobat un bri d’herba fresca a la vora d’un mur i se la va cruspir tota. Després va tornar cap a casa i es va trobar una pastanaga a la porta.- Qui m’ha portat aquesta pastanaga? –Però de seguida es va adonar que havia estat obra del cavallet perquè havia deixat les seves petjadetes a la neu. Llavors el cavallet va pensar que potser el seu amic el conillet tindria gana i va anar a dur-li la pastanaga.
Quan va arribar a casa del conillet el xai va picar a la porta i va entrar. – Té conillet, t’he portat una pastanaga per esmorzar. Fa tant fred i neva tant! He pensat que t’agradaria...
El conillet va somriure i tot content va dir: - Això és el que passa amb els bons amics. Tots hem pensat els uns amb els altres.

-I vosaltres nens i nenes  a qui portareu  la pastanaga avui?  Shhhhhht .No m’ho digueu! Que sigui una sorpresa...
Que tingueu molt bon dia

Helena