dijous, 19 de maig del 2016

Reflexió-Pregària dijous 19 de maig 2016

EL VALOR D’UN SOMRIURE

Bon dia

Tots sabem que una paraula, un gest, una actitud que arribi a l’ànima, i ens ajudi a riure o motivi un somriure mesurat, obert i relaxant, pot aixecar un ànim decaigut, fer remuntar una hora baixa o be oferir nous horitzons.  L’Evangeli ens parla de l’alegria.

És el llenguatge millor per donar la benvinguda, per començar una conversa o solucionar un problema.

D’aquí ve que oferim 10 raons per un somriure:
  1. Donar un somriure no costa res o molt poc, en canvi pot ajudar molt.
  2. Un somriure mai no empobreix el qui el dóna, però en segons quins moments enriqueix qui el rep.  És una manera de donar i de donar-se.
  3. Un somriure vol tenir una curta durada, però el seu record pot perdurar tota una vida; un somriure és fugaç però els seus efectes perduren anys.
  4. Algú ha manifestat que el somriure no sembla complir cap propòsit fisiològic, llevat d’exercitar els muscles facials; però somriure per fora, quan estem desentonats, crispats, tensos per dins, és contribuir a la pròpia bellesa interior i oferir serenitat, amistat, pau als nostres interlocutors.
  5. Somriure és la capacitat espiritual que té la persona per sortir d’ella mateixa, per no garrotar-se en situacions difícils i donar la mà a qui té necessitat.
  6. S’ha dit que no hi ha ningú tan ric que pugui viure sense un somriure ni ningú tan pobre que no el pugui donar.
  7. Un somriure pot alleujar una pena, pot ajudar a refer-nos i a oferir consol.
  8. Un somriure té ja tot el seu valor des del moment que es comença a donar.
  9. Si creus que un somriure no aporta res, sigues generós i ofereix el teu, perquè ningú no té tanta necessitat d’un somriure com el que no sap somriure.
  10. Un dels drets de l’ésser humà és el dret a poder somriure.
Que tingueu un molt bon dia.

Happy