dijous, 24 de novembre del 2016

Reflexió-Pregària dijous 24 de novembre de 2016

Quan el mestre i els seus deixebles caminaven sense rumb per l’àrida sorra del desert, vam observar de lluny com se’ls apropava un grup de gent, no pas gaire nombrós i d’aspecte cansat.

Quan foren a la mateixa alçada, un d’ells es dirigí a un dels deixebles i li demanà aigua. El deixeble, dubtós, mirà el mestre i esperà el seu consentiment. Sorprenentment, el mestre negà amb el cap i continuà caminant.

El deixeble, aleshores, tornà a desar la cantimplora al sarró i continuà caminant darrere el mestre.

Un segon deixeble s’aturà, féu mitja volta i tornà allà on era el grup de gent. Tragué la cantimplora i esperà que tothom qui volgués en prengués aigua. Quan la hi tornaren, a poc a poc i orgullós del que havia fet, tornà al grup del mestre.

Sense deixar de caminar, el primer dels deixebles mirà el mestre i en veure que no en deia res s’hi adreçà tot demanant-li: -Mestre, t’han desobeït i no fas pas res? No eren pas pobres, no eren pas malalts, no eren pas repudiats ni refugiats ni exiliats.

Sense donar temps de respondre, el segon deixeble s’hi apropà i argumentà: -Era gent que necessitava aigua i la hi donada.

El mestre somrigué, mirà el primer dels deixebles i li digué: germà, quan et sortirà del cor ajudar algú, no necessitaràs pas mai l’aprovació de ningú.