dimecres, 30 de gener del 2019

Dia escolar de la no-violència i la pau




Manifest

Avui dia 30 de gener, estem celebrant aquí tots junts el dia escolar de la no-violència i la Pau. Avui és un dia que potser no té gaire força en el calendari com en tenen d’altres dies però sí que hauria de ser molt important per a tots nosaltres.

El dia escolar de la no-violència i la Pau no només es basa en la definició dels termes, sinó també en tots els aspectes que els envolten, per això avui m’agradaria parlar de les funcions que compleixen les escoles a part dels estudis.

La nostra escola, per exemple, acull a nens i nenes des de P3 fins a 2n de batxillerat per ajudar-los en la seva formació tant professional com personal. Un procés que comença ensenyant-nos a llegir i a escriure i que acaba ensenyant-nos a entrar al món de la universitat i del treball. Per això crec que ara també és un bon moment per donar les gràcies a totes aquelles persones que treballen aquí i que fan possible el funcionament d’aquesta escola.

En la majoria de països d’Europa, tots els infants i els joves poden accedir fàcilment a l’educació però hi ha altres països que no tenen aquesta sort. Alguns d’aquests països, desgraciadament, encara estan en guerra per temes polítics i religiosos. Aquestes guerres estan afectant moltes famílies que han de fugir desesperadament del seu país per poder sobreviure i tenir una vida millor.

Per això crec que en un dia com avui, també hem de mirar al nostre voltant i observar i valorar els petits privilegis que tenim i que potser, la majoria de vegades, no els hi donem gaire importància. Tenir una escola que ens guia durant el nostre creixement és un privilegi que moltes vegades no es té en compte i en veritat és un dels més importants i que més hauríem de valorar positivament.

I per acabar, voldria dir que la importància del dia d’avui, l’hauríem d’aplicar sempre, sobretot amb els nostres companys i companyes de classe, ja que tots ens hem de respectar per poder gaudir d’una bona convivència.

Laura Rodríguez, alumna de 1r Batxillerat


Imatge relacionada